Menu  
  :. Home
:. Bookmark ons

:. Contact
:.
Vakantiepark Zoeken
:. Vakantiehuizen Zoeken
:. Lastminute Zoeken
:. Vernieuwen
 
  Google  
 

 
   
  Advertentie  
 
 
   
  Nederland  
   
   
  Europa  
   
   
  Afrika  
   
  Australië  
  :. Australië
:. Fiji eilanden
:. Micronesië
:. Nieuw Zeeland
:. Palau
 
  Azië  
 
:. China
:. India
:. Indonesië
:. Japan
:. Jordanië
:. Malediven
:. Maleisië
:. Nepal
:.
Thailand
 
   
 
 
Vernieuw de pagina om meer of juist andere Aanbiedingen te zien! Klik in het menu linksboven op "vernieuwen".
:. Vakantie - Cyprus
Vakantie - Cyprus
:. LASTMINUTE :. HOTELS :. VLIEGEN :. BUS :. ZOMER :. WINTER
:. BUNGALOW
:. HUISJE :. APPARTEMENT
 
 

Cyprus

Vakantie Cyprus
Cyprus is het derde grootste eiland van de Middellandse Zee en ligt werkelijk op het kruispunt tussen Europa, Azië en Afrika. Volgens de overlevering werd hier de godin Aphrodite geboren, de Griekse godin van de vruchtbaarheid, liefde en lichamelijke schoonheid. Toen ze in Cyprus aan land kwam, ontsproten bloemen onder haar voeten..Cyprus is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft Luxee stranden, een boeiende cultuur en mogelijkheden voor uitstapjes in de Luxee natuur. Vooral het Troodos-gebergte is de moeite waard. Tel daar de heerlijke Cypriotische wijn en het smakelijke eten bij op en je hebt een ideale vakantie.

Vakantie Cyprus - klimaat
Cyprus heeft een aangenaam, warm Middellandse Zee-klimaat met warme zomers en zachte winters. Voor verkoeling kunt u de bergen in en voor sneeuw kunt u vanaf januari tot en met april terecht in het Troodosgebergte.

De gemiddelde dagtemperaturen varieren van 17 graden in januari tot 32 graden in augustus. Volgens de statistieken is Cyprus in de wintermaanden een van de beste plekken in het Middellandse Zeegebied om te vertoeven!

Vakantie Cyprus - bezienswaardigheden

Nicosia (Lefkosia)
Nicosia is de hoofdstad van Cyprus en ligt aan de zee, maar in het binnenland. Dit betekent dat het in de zomer hier bloedheet kan zijn. Alle opnebaar leven, ook de taxi's liggen stil tussen 13u en 15u. Hoe ironisch genoeg is de belangrijkste toeristische attractie de 'Green Line'. Deze lijn loopt dwars door de oude stad en vormt de grens tussen Grieks en Turks Cyprus.

In Nicosia zijn er talrijke musea waarvan het Cyprus museum of archeologisch museum het belangrijkst is. Cyprus heeft de laatste eeuw tonnen voorwerpen aan de oppervlakte gebracht. De meest waardevolle werden ondergebracht in dit museum. Loop ook even langs het aartsbisschoppelijk paleis met het machtige standbeeld van aartsbisschop Makarios. Hij was de eerste president van Cyprus (1960-1977), geliefd door zijn volk en gehaat door het buitenland. In dit gebouw is het Byzantyns museum ondergebracht met een belangrijke collectie historische iconen. In de Pinacotheek van de Stichting Makarios III ontdek je schilderijen, oude kaarten en lithografieën. Bezoek ook de kathedraal gelegen aan hetzelfde plein, voor zijn muurschilderingen.

Overige bezienswaardigheden Cyprus
• Archeologisch museum, Pafos
• Het Kourion, antiek theater bij Limasol
• Tombs of the Kings, necropolis, Pafos
• Mozaieken 2de eeuw na Chr. In Pafos
• Amathus, resten van stadskoninkrijk tussen Larnaka en Limasol

Wie de kustplaatsen achter zich laat en het binnenland in trekt, ontdekt hoe groen Cyprus is. Het Troodos gebergte heeft beboste hellingen en heeft een gevarieerde vegetatie. Hier zijn circa 130 soorten inheemse planten en bloemen te vinden, waaronder orchideeën, lavendel en cypruswolfsmelk.

Op de zuidelijke hellingen wordt wijn geproduceerd. In de westelijke bergen ligt het Paphos-woud, waar al sinds vroeger dagen hout wordt gekapt voor de scheepsbouw. Tussen Larnaka en de luchthaven ligt het bekendste en grootste zoutmeer. Het ligt drie kilometer onder de zeespiegel en is alleen in het voorjaar een meer. Daarna droogt het op, zodat eind juli het zout kan worden gewonnen. In de herst is het zoutmeer populair bij langstrekkende flamingo’s

Vakantie Cyprus - reisdocumenten
Voor Cyprus dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na aankomst nog minstens 3 maanden geldig is.

Ambassade en Consulaat
Surinamestraat 15
2585 GG 's-Gravenhage

Verkeersbureau
Cyprus Dienst voor Toerisme
Prinsengracht 600
1017 KS Amsterdam

Vakantie Cyprus - gezondheid
In Cyprus heeft men een goede medische zorg, apotheken zijn over het hele eiland gevestigd en op zondag is er een wissseldienst. Je hotel of vakantiecomplex heeft de gegevens over de zondagdiensten.

Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij informeren zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Vakantie Cyprus - geldzaken
De munteenheid van Cyprus is het Cypriotische pond – CYP- die onderverdeeld is in 100 cent. De volgende bankbiljetten en munststukken zijn in omloop: biljetten zijn er van 20CYP, 10CYP, 5CYP, 1CYP, muntstukken zijn er van 1 cent, 2 cent, 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent. 1 CYP is ongeveer euro 1,60 (koers op 15 juni 2005). Het beste kunt u de CYP op Cyprus zelf kopen vanwege de gunstige wisselkoersen.

Banken zijn over het algemeen geopend van 8.15 uur tot 12.30 uur van maandag t/m vrijdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend. Bij een aantal banken kun je terecht bij pinautomaten, dit worden er steeds meer.

Credit Cards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd, ook bij de Cyprische middenstand kun je op veel plaatsen met de belangrijkse creditcards terecht. In de dienstverlening (hotels, restaurants, taxi's, gidsen etc.) verwacht men een fooi indien je goed bediend bent. In restaurants wordt over het algemeen 5-10% fooi gegeven, uiteraard afhankelijk van de verleende service.

Vakantie Cyprus - eten en drinken
Het water dat in Cyprus uit de kraan komt is van goede kwaliteit en is drinkbaar. Toch kan het voorkomen dat je maag van streek raakt, koop dan flessen water in de supermarkt of in je hotel.

De keuken op Cyprus heeft veel Griekse invloeden, de gerechten hebben er alleen vaak een andere naam. Gegrild vlees met rijst en groentes is het populairst, daarnaast zijn er typische gerechten als meze (allerlei verschillende hapjes), afelia, tava en kleftiko. Proef ook eens een Cypriotische wijn (kan vergelijking met bijv. Franse wijnen goed doorstaan!) of een op het eiland gebrouwen biertje zoals keo.

Vakantie Cyprus - vervoer
In Cyprus wordt links gereden, de verkeersborden zijn ook in het Engels.

Bus
Het openbaar vervoer is van redelijke kwaliteit (m.u.v. de zondagen!) en verbindt steden en dorpen. Er zijn "lange-aftstands" bussen van Nicosia naar Limassol, van Nicosia naar Paphos, van Nicosia naar Larnaca en van Limassol naar Larnaca. Regionale busdiensten verbinden bijna alle dorpjes maar rijden meestal maar enkele keren per dag, stadsbussen hebben in het toeristisch hoogseizoen verlengde rittijden. Iedere stad heeft wel een openbaar vervoerskantoor waar je alle informatie kunt krijgen.

Service-Taxi
Dit zijn over het algemeen Mercedes-limousines die een vast traject tegen een vaste prijs rijden en wachten totdat de limousine vol is. Je kunt echter ook telefonisch reserveren, dan word je opgehaald.

Taxi
Het hele eiland is goed per taxi te bezoeken, de prijzen zijn alleszins redelijk. Vraag vantevoren een prijsopgave!

Auto
De beste manier om Cyprus te verkennen - naast de excursiebussen - is per huurauto. De tarieven zijn verrassend laag, de benzine is voordelige en zelf rijden geeft geen noemenswaardige problemen.

Vakantie Cyprus - feestdagen
Houdt rekening met onderstaande feestdagen:

januari 1 Nieuwjaarsdag
januari 6 Driekoningen
maart 25 Griekse Onafhankelijkheidsdag
variabel: Groene Maandag (50 dagen voor Orthodox Pasen)
april 1 Nationale Feestdag
variabel: Orthodox Pasen: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag
mei 1 Dag van de Arbeid
augustus 15 Maria Hemelvaart
oktober 1 Onafhankelijkheidsdag
oktober 28 Nationale Feestdag
december 24,25,26 Kerstmis

Veel stadjes en dorpen hebben hun eigen jaarlijkse feest. Ben je tijdens zo'n lokaal feest in Cyprus, breng er dan een bezoek aan en je zult veel begrijpen van de cultuur en gebruiken.

Tijd
Het tijdsverschil met Cyprus is 1 uur (later).

Electriciteit
Het voltage op Cyprus is 240 Volt. Je hebt een adapter nodig

Bron : wereldreisgids.nl

 
online adverteren www.m4n.nl
 
Cyprus goedkope Hotel in Cyprus aanbieding Hotel in Cyprus voordelige Hotel in Cyprus Voordelige Hotel in Cyprus aanbiedingen Hotel in Cyprus voordeligste Hotel in Cyprus voordelig Hotel in Cyprus Luxe Hotel in Cyprus lastminute Hotel in Cyprus mooi Hotel in Cyprus vol pension Hotel in Cyprus half pension Hotel in Cyprus voordelige half pension Hotel in Cyprus voordelige mooi Hotel in Cyprus voordelige vol pension in Cyprus voordelige mooi half pension Hotel in Cyprus aanbiedingen half pension Hotel in Cyprus aanbiedingen mooi Hotel in Cyprus aanbiedingen vol pension in Cyprus aanbiedingen mooi half pension Hotel in Cyprus Voordelige half pension Hotel in Cyprus Voordelige mooi Hotel in Cyprus Voordelige vol pension in Cyprus Voordelige mooi half pension Hotel in Cyprus voordeligste half pension Hotel in Cyprus voordeligste mooi Hotel in Cyprus voordeligste vol pension in Cyprus voordeligste mooi half pension Hotel in Cyprus Luxe half pension Hotel in Cyprus Luxe mooi Hotel in Cyprus Luxe vol pension in Cyprus Luxe mooi half pension Hotel in Cyprus Volledig verzorgd Hotel in Cyprus rustig hotel in Cyprus twee sterren Hotel in Cyprus drie sterren Hotel in Cyprus vier sterren Hotel in Cyprus vijf sterren Hotel in Cyprus Luxe gelegen Hotel in Cyprus comfortabel Hotel in Cyprus Verwenaarrangement Hotel in Cyprus arrangement Hotel in Cyprus prachtig Hotel in Cyprus lekker eten in Hotel in Cyprus Luxe Hotel met zwembad in Cyprus mooi Hotel met bar in Cyprus mooi Hotel met restaurant in Cyprus Hotel voor kinderen in Cyprus modern Hotel in Cyprus www.Cyprus www Cyprus www.Cyprus.com Cyprus www.Cyprus.cy Cyprus goedkope Last minute naar Cyprus aanbieding Last minute naar Cyprus voordelige Last minute naar Cyprus Voordelige Last minute naar Cyprus aanbiedingen Last minute naar Cyprus voordeligste Last minute naar Cyprus voordelig Last minute naar Cyprus Luxe Last minute naar Cyprus lastminute Last minute naar Cyprus mooi Last minute naar Cyprus vol pension Last minute naar Cyprus half pension Last minute naar Cyprus voordelige half pension Last minute naar Cyprus voordelige mooi Last minute naar Cyprus voordelige vol pension in Cyprus voordelige mooi half pension Last minute naar Cyprus aanbiedingen half pension Last minute naar Cyprus aanbiedingen mooi Last minute naar Cyprus aanbiedingen vol pension in Cyprus aanbiedingen mooi half pension Last minute naar Cyprus Voordelige half pension Last minute naar Cyprus Voordelige mooi Last minute naar Cyprus Voordelige vol pension in Cyprus Voordelige mooi half pension Last minute naar Cyprus voordeligste half pension Last minute naar Cyprus voordeligste mooi Last minute naar Cyprus voordeligste vol pension in Cyprus voordeligste mooi half pension Last minute naar Cyprus Luxe half pension Last minute naar Cyprus Luxe mooi Last minute naar Cyprus Luxe vol pension in Cyprus Luxe mooi half pension Last minute naar Cyprus Volledig verzorgd Last minute naar Cyprus rustig Last minute naar Cyprus twee sterren Last minute naar Cyprus drie sterren Last minute naar Cyprus vier sterren Last minute naar Cyprus vijf sterren Last minute naar Cyprus Luxe gelegen Last minute naar Cyprus comfortabel Last minute naar Cyprus Verwenaarrangement Last minute naar Cyprus arrangement Last minute naar Cyprus prachtig Last minute naar Cyprus lekker eten in Last minute naar Cyprus Luxe Hotels met zwembad in Cyprus mooi Hotels met bar in Cyprus mooi Hotels met restaurant in Cyprus Hotels voor kinderen in Cyprus modern Last minute naar Cyprus www.cyprus www cyprus www.cyprus.com Cyprus www.cyprus.cy Cyprus Hotel in het centrum van Cyprus Hotel dicht bij het centrum van Cyprus Hotel bij het strand van Cyprus Hotel dicht bij het strand van Cyprus Hotel direct aan het strand van Cyprus Hotel bij de zee van Cyprus Hotel dicht bij de zee van Cyprus Hotel direct aan zee van Cyprus Hotel in het hart van Cyprus Hotel dicht bij het hart van Cyprus Hotel in de haven van Cyprus Hotel dicht bij de haven van Cyprus Hotel bij de haven van Cyprus Hotel in de binnensteden van Cyprus Hotel dicht bij de binnensteden van Cyprus Hotel in het winkelcentum van Cyprus Last minute naar het centrum van Cyprus Hotels dicht bij het centrum van Cyprus Hotels bij het stranden van Cyprus Hotels dicht bij het stranden van Cyprus Hotels direct aan het strand van Cyprus Hotels bij de zee van Cyprus Hotels dicht bij de zee van Cyprus Hotels direct aan zee van Cyprus Last minute naar het hart van Cyprus Last minute naar de haven van Cyprus Hotels dicht bij de havens van Cyprus Hotels bij de havens van Cyprus Last minute naar de binnenstad van Cyprus Hotels dicht bij de binnenstad van Cyprus
       

  Google  
 

  Frankrijk  
 

:. LASTMINUTE
:. HOTELS
:. VLIEGEN
:. BUS
:. ZOMER

:. WINTER

:. BUNGALOW

:. HUISJE

:. APPARTEMENT

 
  Zuid Amerika  
 
  Noord Amerika  
   
 
Links