Menu  
  :. Home
:. Bookmark ons

:. Contact
:.
Vakantiepark Zoeken
:. Vakantiehuizen Zoeken
:. Lastminute Zoeken
:. Vernieuwen
 
  Google  
 

 
   
  Advertentie  
 
 
   
  Nederland  
   
   
  Europa  
   
   
  Afrika  
   
  Australië  
  :. Australië
:. Fiji eilanden
:. Micronesië
:. Nieuw Zeeland
:. Palau
 
  Azië  
 
:. China
:. India
:. Indonesië
:. Japan
:. Jordanië
:. Malediven
:. Maleisië
:. Nepal
:.
Thailand
 
   
 
 
Vernieuw de pagina om meer of juist andere Aanbiedingen te zien! Klik in het menu linksboven op "vernieuwen".
:. Hier gevonden Vakantie - Curacao
Vakantie - Curacao
:. LASTMINUTE :. HOTELS :. VLIEGEN :. STEDENTRIP :. ZOMER :. WINTER
:. BUNGALOW
:. HUISJE :. APPARTEMENT
 
 

Curacao

Bon Bini op Curaçao! Welkom op Curaçao, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Naast heerlijk relaxen op één van de vele intieme Curaçaose stranden, biedt het eiland volop mogelijkheden om actief bezig te zijn en van de cultuur te genieten. Ook uitgaansgelegenheden (vooral casino's) zijn er volop, bijvoorbeeld in de hoofdstad Willemstad.

Relaxen of sporten
Curaçao heeft veel meer te bieden dan alleen maar mooie parelwitte stranden, blauwe zeeën en een ontspannen vakantie. Het bezit namelijk over een prachtig platteland. Ideaal voor een relaxte vakantie, maar ook sportliefhebbers komen aan hun trekken. Zo heeft Curaçao zich de laatste jaren in rap tempo ontwikkeld tot ‘tropische mountainbike verrassing’. Inmiddels ligt er voor enkele honderden kilometers aan bewegwijzerde routes, op diverse locaties verspreid over het eiland. Daarnaast kan je op het eiland duiken, zeilen, windsurfen, snorkelen, kanoën of kayakken.

Duiken naar koraal en scheepswrakken doe je rond Playa Kalki. In het Noorden van Curacao beklim je de bijna 400 meter hoge Christoffelberg voor een fraai uitzicht. Zo krijgt je zonvakantie op Curacao toch nog een sportief tintje.

Wandelen op Curacao
Het Curaçaose landschap is zeer gevarieerd. De noordkust is steil en rotsachtig en de zuidkust is wat minder ruig. Voor sportieve wandelaars zijn 60 zeer gevarieerde wandelroutes uitgezet. Tijdens een wandeling zijn er tal van bezienswaardigheden; orchideeën en andere planten en kruiden, hagedissen, herten, traditionele huisjes, landhuizen en grotten.

Eco Jeepsafari
De natuur op Curaçao staat centraal tijdens een Eco Jeepsafari van Stichting Uniek Curaçao. Zij hebben een selectie gemaakt van de vier mooiste routes over het eiland. Dat betekent on the road (of eigenlijk off road) met een bioloog en een natuurexpert. Eén van de routes voert langs de groene zuidkust. Ingrediënten zijn onder meer de zoutpannen, flamingokolonies en een privé-terrein met ruige baaien en mansalina kust. Eindigend, voor de liefhebbers, met een maaltijd van verse vis in Santa Cruz.

Kruidentuin Den Paradera
Een bezoek aan de kruidentuin Den Paradera is zeker de moeite waard. Dinah Veeris de kruidenvrouw van Curaçao, is bekend om haar kennis van kruiden en de werking ervan. Zij is sinds 1982 bezig met onderzoek op het terrein van geneeskrachtige kruiden en probeert de geheimen van de kruiden die de vorige generaties leerden, te behouden. Sinds 1991 heeft zij haar eigen kruidentuin op Curaçao, ‘Dinah’s Botanic and Historical Garden Den Paradera’, waar zij met kennis en liefde voor de natuur kruiden en kweekt en er ook geneeskrachtige middelen van maakt. Haar doel is kruiden te beschermen en hun waarde te onderkennen en anderen liefde voor kruiden mee te geven. De kruiden en bijzondere, geneeskrachtige crèmes en middelen zijn te koop in de winkel bij de Kruidentuin.

Landhuizen
Overal op Curaçao zijn landhuizen met typisch Nederlandse namen als Jan Kock, Brievengat, Knip, Dokterstuin, Koraal Tabak en Jan Thiel te vinden. Vrijwel alle landhuizen zijn dan ook sterk verbonden met de Nederlandse historie op het eiland. De landhuizen hebben de vorm van een groot herenhuis en vormen het hart van de vroegere plantages. Deze zijn vanaf 1635 door de Nederlandse West Indische Compagnie in eerste instantie gestart om in de eigen voedselvoorziening te kunnen voorzien. Later werden zij in omvang en aantal uitgebreid toen Curaçao een belangrijk ‘slavendepot’ werd. Naast de grote plantages van de West Indische Compagnie ontstonden er ook particuliere plantages, met namen van heiligen of eigenaren. Dankzij de inspanningen van de Stichting Monumentenzorg verkeren nu weer veertig grote landhuizen in redelijke tot goede staat. Sommige worden bewoond door particulieren, in andere kunt u overnachten (Landhuis Daniel), rondleidingen krijgen (Jan Kock, Brievengat, Groot Santha Martha, Landhuis Knip) of Antilliaans feestvieren (Brievengat). In Landhuis Chobolobo is de stokerij van de Curaçaose likeur ondergebracht.

Duiken
Curaçao is een hot duikspot. Het is één van de populairste sporten op het eiland. Pal langs de kustlijn liggen dan ook zeer fraaie koraalriffen. Een blik over het ondiepe rif is al voldoende om Curaçaos grootste, meest imposante bezienswaardigheid te ontdekken. Met ongeveer 80 duikplekken, gelegen over de hele zuidkust, is het eiland een ideaal vakantieoord voor duikers. Op Curaçao kan vrijwel overal vanaf de kant de verkenning van de onderwaterwereld starten. Alle duikgebieden zijn gemakkelijk bereikbaar. De wateren van Curaçao zitten vol veelkleurige papegaaivissen, zilverachtige barracuda’s, gevlekte Franse klipvissen en kleurige vlindervissen. Dit zijn slechts enkele vissoorten, terwijl zich vlak langs de kust koraal- en zeeanemoonkolonies bevinden. Wie niet eerder gesnorkeld of gedoken heeft, kan het prima proberen en leren op Curaçao. De wateren rondom Curaçao zijn veilig en op het eiland bevindt zich een keur aan goede, gecertificeerde duikscholen waar in ongeveer een week het PADI duikbrevet gehaald kan worden.

Stranden
Curaçao heeft ongeveer 38 openbare en privé-stranden, variërend van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden met bruisende activiteit. Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust, daar waar het water meestal rustig en kristalhelder is. Het water aan de noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om te zwemmen. Officieel is topless baden verboden op alle openbare en op enkele privé-stranden, maar op sommige plaatsen wordt het oogluikend toegestaan. Curaçao is vooral bekend om de romantische, rotsachtige baaien met kristalhelder, blauwgroen water. Deze bevinden zich langs de beschutte zuidwestkust. De openbare stranden beschikken over een beperkt aantal voorzieningen, maar zijn altijd geopend en gemakkelijk te vinden. En in de late namiddag zijn er vaak vissers te vinden zien die hun buit binnenhalen.

Overige activiteiten
In het Kurá Hulanda museum is de relatie van Curaçao met het Afrikaanse continent goed te zien en krijgen toeristen uitleg over de slavenhandel en de gevolgen hiervan voor Curaçao. Dit museum is een must. Een alternatief is de ‘Ostrich and Game Farm’ oftewel struisvogelboerderij biedt de kans het gedrag en kweek van deze bijzondere vogel van dichtbij te bestuderen. Momenteel zijn er ongeveer 800 struisvogels ondergebracht. In het Sea-Aquarium, ontmoet en zwem je met dolfijnen.

Tijdens je vakantie op Curacao mag je het prachtige strand van Porto Marie niet overslaan. Hier is eveneens een duikschool. De grote en Kleine Knip zijn stranden met iets minder faciliteiten. Voor intimiteit ga je naar de Daaibooibaai.

Kortom, Curaçao is de bestemming voor een veelzijdige vakantie naar de Caribbean. Boek hier aanbieding autoverhuur op Curacao!

Klimaat
Het klimaat in de Benedenwindse eilanden is tropisch er er schijnt bijna altijd de zon. Over het hele jaar valt er een halve meter regen en meestal in korte hevige buien. De meeste regen valt in de periode van november tot januari. Tropische stormen komen op Curaçao niet voor. Het zeewater is net als de luchttemperatuur gemiddeld 27,5 graden Celsius.

Natuur
Curacao is ca. 60 bij 10 km groot. Vanwege de droogte op is Curaçao er niet heel veel flora en fauna te vinden. Curaçao is het grootste eiland van de benedenwindse eilanden. Er komen voornamelijk veel struikgewassenen, diverse cactussen en enkele boomsoorten voor. Curaçao heeft wel veel verschillende vissoorten in de zee zwemmen die men kan bezichtingen onder water. Natuurlijk combineer je je duikvakantie met zonnen op de prachtige stranden van Curacao. De liggen voornamelijk rond de baaien in het zuiden van Curacao. De noordkust van Curacao is ruig.

Eten en drinken
De Antilliaanse keuken is een samensmelting van verschillende invloeden. De Creoolse keuken bepaalt voor een groot deel deze keuken, veel eigen producten heeft het eiland niet, vanwege de droogte moeten veel producten geïmporteerd worden. In Curaçao zijn zeer veel verschillende soorten restaurants van verschillende prijsklasses. Een typisch Antilliaans gerecht is funchi, wat bestaat uit maisgriesmeel, zout, boter en water. Door de visrijke omgeving staat er ook geregeld vis op het menu. Vruchten vormen vaak de basis voor allerlei lekkere zomerse drankjes.

Cultuur
Curaçao is een smeltkroes van wel 40 bevolkingsgroepen, met wortels in een Joods, Portugees, Nederlands, Afrikaans en Zuid-Amerikaans verleden. De danskunst is een van de belangrijkste elementen uit de cultuur van Curaçao. Ook op dit eiland zijn er veel invloeden van andere culturen zoals de Caribische, West-Europese, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse invloeden. Ook heeft Curaçao een aantal interessante musea die de moeite waard zijn. De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is over het algemeen Papiamento (kon ta bai ku bo? = Hoe gaat het met jou?). Neem zeker eens een kijkje bij de Cunucu-huisjes.

Bron : travelmap.nl

 
online adverteren www.m4n.nl
 
Curacao goedkope Hotel in Curacao aanbieding Hotel in Curacao voordelige Hotel in Curacao Voordelige Hotel in Curacao aanbiedingen Hotel in Curacao voordeligste Hotel in Curacao voordelig Hotel in Curacao Luxe Hotel in Curacao lastminute Hotel in Curacao mooi Hotel in Curacao vol pension Hotel in Curacao half pension Hotel in Curacao voordelige half pension Hotel in Curacao voordelige mooi Hotel in Curacao voordelige vol pension in Curacao voordelige mooi half pension Hotel in Curacao aanbiedingen half pension Hotel in Curacao aanbiedingen mooi Hotel in Curacao aanbiedingen vol pension in Curacao aanbiedingen mooi half pension Hotel in Curacao Voordelige half pension Hotel in Curacao Voordelige mooi Hotel in Curacao Voordelige vol pension in Curacao Voordelige mooi half pension Hotel in Curacao voordeligste half pension Hotel in Curacao voordeligste mooi Hotel in Curacao voordeligste vol pension in Curacao voordeligste mooi half pension Hotel in Curacao Luxe half pension Hotel in Curacao Luxe mooi Hotel in Curacao Luxe vol pension in Curacao Luxe mooi half pension Hotel in Curacao Volledig verzorgd Hotel in Curacao rustig hotel in Curacao twee sterren Hotel in Curacao drie sterren Hotel in Curacao vier sterren Hotel in Curacao vijf sterren Hotel in Curacao Luxe gelegen Hotel in Curacao comfortabel Hotel in Curacao Verwenaarrangement Hotel in Curacao arrangement Hotel in Curacao prachtig Hotel in Curacao lekker eten in Hotel in Curacao Luxe Hotel met zwembad in Curacao mooi Hotel met bar in Curacao mooi Hotel met restaurant in Curacao Hotel voor kinderen in Curacao modern Hotel in Curacao www.Curacao www Curacao www.Curacao.com Curacao www.Curacao.uk Curacao goedkope Last minute naar Curacao aanbieding Last minute naar Curacao voordelige Last minute naar Curacao Voordelige Last minute naar Curacao aanbiedingen Last minute naar Curacao voordeligste Last minute naar Curacao voordelig Last minute naar Curacao Luxe Last minute naar Curacao lastminute Last minute naar Curacao mooi Last minute naar Curacao vol pension Last minute naar Curacao half pension Last minute naar Curacao voordelige half pension Last minute naar Curacao voordelige mooi Last minute naar Curacao voordelige vol pension in Curacao voordelige mooi half pension Last minute naar Curacao aanbiedingen half pension Last minute naar Curacao aanbiedingen mooi Last minute naar Curacao aanbiedingen vol pension in Curacao aanbiedingen mooi half pension Last minute naar Curacao Voordelige half pension Last minute naar Curacao Voordelige mooi Last minute naar Curacao Voordelige vol pension in Curacao Voordelige mooi half pension Last minute naar Curacao voordeligste half pension Last minute naar Curacao voordeligste mooi Last minute naar Curacao voordeligste vol pension in Curacao voordeligste mooi half pension Last minute naar Curacao Luxe half pension Last minute naar Curacao Luxe mooi Last minute naar Curacao Luxe vol pension in Curacao Luxe mooi half pension Last minute naar Curacao Volledig verzorgd Last minute naar Curacao rustig Last minute naar Curacao twee sterren Last minute naar Curacao drie sterren Last minute naar Curacao vier sterren Last minute naar Curacao vijf sterren Last minute naar Curacao Luxe gelegen Last minute naar Curacao comfortabel Last minute naar Curacao Verwenaarrangement Last minute naar Curacao arrangement Last minute naar Curacao prachtig Last minute naar Curacao lekker eten in Last minute naar Curacao Luxe Hotels met zwembad in Curacao mooi Hotels met bar in Curacao mooi Hotels met restaurant in Curacao Hotels voor kinderen in Curacao modern Last minute naar Curacao www.curacao www curacao www.curacao.com Curacao www.curacao.uk Curacao Hotel in het centrum van Curacao Hotel dicht bij het centrum van Curacao Hotel bij het strand van Curacao Hotel dicht bij het strand van Curacao Hotel direct aan het strand van Curacao Hotel bij de zee van Curacao Hotel dicht bij de zee van Curacao Hotel direct aan zee van Curacao Hotel in het hart van Curacao Hotel dicht bij het hart van Curacao Hotel in de haven van Curacao Hotel dicht bij de haven van Curacao Hotel bij de haven van Curacao Hotel in de binnensteden van Curacao Hotel dicht bij de binnensteden van Curacao Hotel in het winkelcentum van Curacao Last minute naar het centrum van Curacao Hotels dicht bij het centrum van Curacao Hotels bij het stranden van Curacao Hotels dicht bij het stranden van Curacao Hotels direct aan het strand van Curacao Hotels bij de zee van Curacao Hotels dicht bij de zee van Curacao Hotels direct aan zee van Curacao Last minute naar het hart van Curacao Last minute naar de haven van Curacao Hotels dicht bij de havens van Curacao Hotels bij de havens van Curacao Last minute naar de binnenstad van Curacao Hotels dicht bij de binnenstad van Curacao
       

  Google  
 

  Frankrijk  
 

:. LASTMINUTE
:. HOTELS
:. VLIEGEN
:. BUS
:. ZOMER

:. WINTER

:. BUNGALOW

:. HUISJE

:. APPARTEMENT

 
  Zuid Amerika  
 
  Noord Amerika  
   
 
Links